Iduće sedmice kiša i zahlađenje

Srna
Iduće sedmice kiša i zahlađenje

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se na jugu i zapadu očekuje hladnije i vjetrovito vrijeme uz jaču kišu, a na istoku toplije, uz slabe padavine u drugom dijelu dana.

Ujutro i tokom prijepodneva na zapadu i jugu se očekuje slaba kiša, a na istoku suvo i toplije uz povremene sunčane periode, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sredinom dana kiša će početi padati na istoku, jačati na zapadu, a na jugu će biti i pljuskova uz lokalno obilnije padavine.

Biće i vjetrovito uz umjeren, a u Krajini i Hercegovini jak jugo.

Jutarnja temperatura vazduha do 10, a najviša dnevna od 11 na zapadu do 19 stepeni na istoku, u višim prejedelima na zapadu od osam stepeni Celzijusovih.

U utorak, 7. novembra, jutro oblačno sa kišom, a na jugu jače padavine. Sredinom dana kiša slabi, a uveče i tokom noći ponovo jača na jugu i zapadu.

Vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 10 na zapadu do 18 u Semberiji, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 8. novembra, nastavlja se oblačno vrijeme sa kišom, koja će biti jača ujutro na jugu i zapadu, a na istoku slaba. Dnevna temperatura vazduha do 15, u višim predjelima na zapadu od pet stepeni.

U četvrtak, 9. novembra oblačno i svježije vrijeme. Na jugu kiša prestaje ujutro i tokom dana će biti suvo uz sunčane periode, a u ostalim predjelima ostaje oblačno uz slabu i povremenu kišu. Najviša dnevna temperatura do 12, na jugu oko 16, a u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana