Идуће седмице киша и захлађење

Срна
Идуће седмице киша и захлађење

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се на југу и западу очекује хладније и вјетровито вријеме уз јачу кишу, а на истоку топлије, уз слабе падавине у другом дијелу дана.

Ујутро и током пријеподнева на западу и југу се очекује слаба киша, а на истоку суво и топлије уз повремене сунчане периоде, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Средином дана киша ће почети падати на истоку, јачати на западу, а на југу ће бити и пљускова уз локално обилније падавине.

Биће и вјетровито уз умјерен, а у Крајини и Херцеговини јак југо.

Јутарња температура ваздуха до 10, а највиша дневна од 11 на западу до 19 степени на истоку, у вишим преједелима на западу од осам степени Целзијусових.

У уторак, 7. новембра, јутро облачно са кишом, а на југу јаче падавине. Средином дана киша слаби, а увече и током ноћи поново јача на југу и западу.

Вјетар ће ослабити. Највиша дневна температура од 10 на западу до 18 у Семберији, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

У сриједу, 8. новембра, наставља се облачно вријеме са кишом, која ће бити јача ујутро на југу и западу, а на истоку слаба. Дневна температура ваздуха до 15, у вишим предјелима на западу од пет степени.

У четвртак, 9. новембра облачно и свјежије вријеме. На југу киша престаје ујутро и током дана ће бити суво уз сунчане периоде, а у осталим предјелима остаје облачно уз слабу и повремену кишу. Највиша дневна температура до 12, на југу око 16, а у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана