Identifikovan pripadnik Vojske Republike Srpske

Srna
Identifikovan pripadnik Vojske Republike Srpske

Sarajevo - U Zavodu za sudsku medicinu u Banjaluci identifikovan je Josip Mačinković, bivši pripadnik Vojske Republike Srpske hrvatske nacionalnosti.

Posmrtni ostaci pronađeni su u maju ove godine na lokalitetu Podsjelovo - Stjepanjski Potok, opština Zavidovići, saopšteno je iz Instituta za traženje nestalih lica.


Identitet je utvrđen na osnovu DNK analize, a danas su identitet potvrdili i članovi porodice.

Mačinković je nestao 1995. godine na području Ozrena, a posmrtni ostaci ekshumirani su 7. maja ove godine na lokalitetu Podsjelovo. /kraj/db

Upravi grada trebalo da počne jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola, te da je gradska administracija aktivna u pripremi pojedinosti u vezi sa tim.
"Početkom sedmice imali smo sastanak sa institucijama i preduzećima na kojem je bilo riječi o operativnim pitanjima, te je u toku i prilagođavanje naše unutrašnje organizacije, jer će biti posebna prijemna kancelarija", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da trenutno postoji jedino polemika o tome u kom roku institucije mogu odgovoriti na zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

"Neki su naveli da mogu odgovoriti u roku od 24 časa, dok su drugi različitim razlozima obrazložili da je taj rok znatno duži", naveo je Radojičić.

On je dodao da bi grad na zahtjev građanina, fizičkog ili pravnog lica, u njihovo ime dostavio papirologiju nadležnim institucijama.

Radojičić je dodao da bi druga faza ovog projekta, koja se očekuje krajem sljedeće godine, bila uvođenje elektronskih dozvola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana