Идентификован припадник Војске Републике Српске

Срна
Идентификован припадник Војске Републике Српске

Сарајево - У Заводу за судску медицину у Бањалуци идентификован је Јосип Мачинковић, бивши припадник Војске Републике Српске хрватске националности.

Посмртни остаци пронађени су у мају ове године на локалитету Подсјелово - Стјепањски Поток, општина Завидовићи, саопштено је из Института за тражење несталих лица.


Идентитет је утврђен на основу ДНК анализе, а данас су идентитет потврдили и чланови породице.

Мачинковић је нестао 1995. године на подручју Озрена, а посмртни остаци ексхумирани су 7. маја ове године на локалитету Подсјелово. /крај/дб

Управи града требало да почне једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола, те да је градска администрација активна у припреми појединости у вези са тим.
"Почетком седмице имали смо састанак са институцијама и предузећима на којем је било ријечи о оперативним питањима, те је у току и прилагођавање наше унутрашње организације, јер ће бити посебна пријемна канцеларија", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да тренутно постоји једино полемика о томе у ком року институције могу одговорити на захтјев за издавање грађевинске дозволе.

"Неки су навели да могу одговорити у року од 24 часа, док су други различитим разлозима образложили да је тај рок знатно дужи", навео је Радојичић.

Он је додао да би град на захтјев грађанина, физичког или правног лица, у њихово име доставио папирологију надлежним институцијама.

Радојичић је додао да би друга фаза овог пројекта, која се очекује крајем сљедеће године, била увођење електронских дозвола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана