ИРБ расписала позив за финансирање пројеката локалног развоја

Срна
ИРБ расписала позив за финансирање пројеката локалног развоја

Бањалука - Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске позива јединице локалне самоуправе да се пријаве на јавни позив за додјелу неповратних средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја за 2017/2018. годину, који је данас расписала Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Српске.

Пројекти се морају односити на двије области - побољшање доступности и квалитета јавних услуга у јединицама локалне самоуправе, те повећање обима, продуктивности и степена тржишности и финализације пољопривредне производње.


Средства се обезбјеђују у оквиру Финансијског механизма и износе 800.000 КМ, од чега 400.000 КМ обезбјеђује Влада Републике Српске из буџета за ову годину, колико и ЕУ путем Развојног програма УН /УНДП/.

Минимални износ средстава Финансијског механизма је 50.000 КМ, а максимални 100.000 КМ, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Према одредбама јавног позива, подносилац пројектног приједлога обавезан је да обезбиједи средства за суфинансирање пројекта, и то минимално 25 одсто укупне вриједности пројекта.

Пројектне приједлоге могу подносити јединице локалне самоуправе, јавна предузећа или установе чији је оснивач јединица локалне самоуправе.

Рок за достављање пројектног приједлога је 26. октобар.

Јавни позив је доступан на интернет страници Министарства и ИРБ-а Српске, а објављен је и у данашњим издањима новина "Глас Српске" и "Еуроблиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана