Храбром Алекси треба помоћ за још једну побједу

С. Та.
Храбром Алекси треба помоћ за још једну побједу

Приједор - Младом Приједорчанину Алекси Саничанину (21) храбрости не недостаје у борби са лимфобластном леукемијом ни у првим данима нове године, када је сазнао да се болест не предаје и да се вратила осам мјесеци послије трансплантације коштане сржи.

Ново суочавање са дијагнозом лимфобластне леукемије за Алексу значи још једна борба за живот. Овај младић тренутно је у Београду, гђе због тежине болести љекари препоручују наставак лијечења у иностранству.

Међутим, храброст и ведар дух нису довољни да преброди недаћу која га је задесила и без помоћи хуманих људи породица Саничанин је немоћна.

- Алекса је увијек исти, позитиван, јак и он нас психички одржава, пуно је јачи од свих нас. И у најгорим моментима говори да је супер - истиче Алексин отац Драшко Саничанин. Док Алекса болничке дане проводи са мајком у Београду, брату Ивану највише недостаје.

Овај осамнаестогодишњак је брату већ једном спасио живот, донирајући коштану срж. Нажалост, сада рјешења нема.

- Посљедњих годину дана је увијек у болници и мама је с њим. Тата и ја идемо код њих викендом, када год можемо. Настојимо да будемо што више заједно, подршка смо једни другима - каже Иван.

Алексина документација биће прослијеђена клиникама у иностранству, након чега ће бити одлучено гђе даље. Драшко истиче да је за наставак лијечења потребно много новца и нада се помоћи Фонда здравственог осигурања РС јер им је, како је рекао, то једина опција да успију.

Времена је све мање, а сви који желе да помогну Алекси могу да позову хуманитарни број 1415 или уплате новац на жиро рачуне породице 567-363-59004899-17 Сбербанк и девизни рачун: SWIFT: SABRDA2B ИБАН: БА395673635415589730 Сбербанк, са назнаком Алекса (Драшко) Саничанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана