Халиловић: Нема разлога за моју смјену, с обзиром на резултате

Срна
Халиловић: Нема разлога за моју смјену, с обзиром на резултате

Сарајево - Полицијски комесар Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић сматра да, с обзиром на резултате рада Полицијске управе и пад броја кривичних дјела у свим областима, није било разлога да добије незадовољавајућу оцјену Независног одбора којом су створени предуслови за његову смјену.

Он је оцијенио да су апсурдне ствари које се наводе у извјештају Независног одбора, у вези са покретањем дисциплинских поступака против службеника Полицијске управе Министарства унутрашњих послова /МУП/ овог кантона који су радили на случају "Џенан Мемић".

"У извјештају је направљен бућкуриш који нема ни главу, ни реп. Независни одбор је нешто написао и сад неко, због тога, треба пред стрељачки вод", рекао је Халиловић.

Он је напоменуо да се није упуштао у коментарисање случаја "Џенан Мемић", осим једном у интервјуу за портал "Кликс".

"Три године се неко прозива, а радио је у доброј намјери. Истрага која је вођена против пет наших службеника, на основу извјештаја жад хокж комисије, је обустављена. Одлуку о обустави донио је поступајући тужилац, јер у радњама тих службеника нема елемената кривичног дјела", истакао је Халиловић, преноси "Кликс".

Он је напоменуо да Независни одбор њему као полицијском комесару никада није доставио ниједан записник.

"Након што је документ достављен био је затамњен, а сама чињеница да нисам имао прилику да видим те записнике и да ми ТО није одобрено, заиста, је невјероватна. Независни одбор је добио задатак да ме смијени", сматра Халиловић.

Он каже да је знао да ће имати проблема када је од њега затражено да запосли сина члана Независног одбора у Полицијску управу МУП-а Кантона Сарајево, док је други члан Независног одбора тражио од њега премјештај за супругу, додавши да је имао и других политичких притисака са различитим захтјевима.

"Свима сам рекао да се пријаве и да само могу гарантовати да ће конкурс бити поштено и праведно спроведен", рекао је Халиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана