Грујичић: Србија са више од шест милиона евра помогла развој Сребренице

Срна
Грујичић: Србија са више од шест милиона евра помогла развој Сребренице

Сребреница - Општина Сребреница је рекордер у Републици Српској по износу средстава која је претходних година Србија уложила за реализацију пројеката и санирање општинског буџета, а ријеч је о износу од шест милиона евра, изјавио је Срни начелник ове локалне заједнице Младен Грујичић.

Грујичић је прецизирао да је у Сребреници тим средствима финансирана изградња обданишта по најсавременијим стандардима, који је намодернији вртић у Републици Српској и БиХ. “Тим новцем финансирана је и потпуна реконструкција главне саобраћајнице и уједно и улице кроз центар Сребренице. У оквиру тог пројекта изграђена је и кишна канализација”, рекао је Грујичић.

Према његовим ријечима, захваљујући тим средствима изграђени су тротоари у насељу Скелани, као и од приградског насеља Солоћуша до Сребренице.

Грујичић је рекао да је средствима Србије финансирана изградња производне хале у Поточарима у којој је запослено 30 радника, те купљене и саниране хале бившег транспортног предузећа у којима ће бити покренуте неке производне линије које ће омогућити отварање извјесног броја радних мјеста.

Говорећи о помоћи Србије Сребреници, Грујичић је рекао да је, осим шест милиона евра од државе Србије, неколико приватних фирми из српске матице инвестирало и отворило производне погоне у Сребреници.

Он истиче да је то за Сребреницу изузетно значјно јер је омогућило отварање више од 100 радних мјеста, а очекује се да ће се тај број повећавати и да ће доћи до отварања још неких производних погона инвеститора из Србије.

Грујичић је рекао да је општина Сребреница усвојила Програм капиталних пројеката и да се за реализацију неких од њих нада помоћи из Србије.

“Чули смо да је Влада Србије одобрила 9,3 милиона евра за помоћ општинама у Републици Српској и надамо се да ће дио тих средстава добити и наша општина. Приоритет је улагање у оспособљавање Бање жГуберж”, рекао је Грујичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана