Гријна сезона без великих кварова

nezavisne.com
Гријна сезона без великих кварова

Лукавац, Бијељина - Топлане у Босни и Херцеговини задовољне су испоруком топлотне енергије и гријна сезона одвија се без великих потешкоћа.

Како су нам потврдили из више општина, већих кварова на мрежама није било. Притужбе грађана су сведене на минимум, и у топланама се надају да ће тако и остати.

Младен Красавац, директор бијељинске "Градске топлане", каже да редовно испоручују топлотну енергију и да имају занемарив број жалби.

"Захваљујући монтерима урадили смо добар ремонт. Реконструисали смо дио магистралног топловода око 150 метара, а 200.000 КМ смо добили од града Бијељина. Урадили смо редовни годишњи ремонт постројења, замијенили мали екран на котлу који нам је раније правио проблеме и сезона је добра", каже Красавац.

У ЈПР "Рад" из Лукавца, у којем је прошле седмице неколико улица накратко остало без гријања, кажу да су сви кварови отклоњени у року од неколико сати, те да је досадашња сезона протекла уредно.

"Може се рећи да смо презадовољни гријањем јер није било већих кварова ако изузмемо тај један. Што се тиче рекламација на гријање, ни ту није било посебних притужби од стране грађана. Презадовољни смо", рекао је Анел Османовић, портпарол овог предузећа, и додао да сезона гријања траје до 15. априла.

Зоран Кнежевић, в.д. директора приједорске "Топлане", рекао је да су упркос мањим потешкоћама задовољни сезоном јер је град уредно загријаван.

"Почетак сезоне је био пропраћен кваровима на дистрибутивној мрежи. У фебруару радимо у мало отежаним условима са снабдијевањем дрвном биомасом, али је снабдијевање уредно и очекујемо да ћемо крај сезоне дочекати без већих проблема", рекао је Кнежевић и додао да ни притужбе нису биле значајне.

Истиче да имају појединачних притужби везаних за хидрауличне кругове у секундарном дијелу, што су проблеми 40 година, али системског проблема није било.

Како истичу из КЈКП "Топлане - Сарајево", сви кварови на дистрибутивној мрежи су правовремено и успјешно отклоњени, те ниједан случај који је проузроковао тренутни прекид у производњи и дистрибуцији топлотне енергије није угрозио топлификациони систем путем којег се снабдијева више од 53.500 корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана