Грбић: Спорт мора бити играчка која води до дјечијег здравља

Срна
Грбић: Спорт мора бити играчка која води до дјечијег здравља

Фоча - Владимир Вања Грбић, некадашњи одбојкашки репрезентативац Југославије и члан Свјетске куће славних одбојкаша, одржао је данас дјеци у Фочи необичан тренинг, представивши начин рада у његовом кампу на Златибору.

Златни југословенски и српски олимпијац на духовит начин је члановима подмлатка одбојкашког клуба "Маглић" приближио основне елементе одбојке и указао у чему најчешће гријеше.


Грбић је поручио дјеци да никада не смију рећи "не могу" и да се, без обзира на крајњи исход, увијек вриједи борити до задњег атома.

"Деца данас нису иста као некад и траже много више анимације, него да уче само технику. Тако да се данас рад са децом своди пре свега на анимацију, а онда на оно што је кроз анимацију увођење најбољих могућих образаца учења технике кроз аналитику и методику, а не заборављам ни сегмент моторике, односно ортопедске превенције", рекао је Грбић.

Он је додао да је апсолутно убијеђен да спорт мора да буде искоришћен као играчка зарад дјечијег здравља, те да ради у том смјеру.

Грбић је рекао да постоји могућност да се Фоча укључи у прекограничну сарадњу чији је циљ да се из европских фондова финансира и тиме олакша и побољша рад са млађим узрастима.

"Локална управа не би морала да издваја велика средства за млађе категорије, а у исто време би се кроз тај пројекат прекограничне сарадње стимулисао развој спорта у региону", навео је Грбић.

Млада одбојкашица фочанског "Маглића" Јована Пљевалчић рекла је да су на тренингу исправили много грешака.

"Ово је прави начин на који нам је могао да дочара све шта грешимо и како то да исправимо и да будемо много бољи у ономе што радимо", рекла је Пљевалчићева.

Њена другарица из клуба Александра Гвозден истакла је да је тренинг био забаван и од велике користи.

Тренер одбојкашица "Маглића" Владо Вуковић рекао је да се од Владимира Грбића може много тога научити, не само о одбојци, већ и животу уопште.

"Њега кад гледамо упијамо као сунђери сваку ствар коју каже. Од човјека који је био најбољи европски играч и који има најбољи потез олимпијских игара сигурно може много да се научи", нагласио је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана