Гранични полицајац БиХ хватао стјуардесу за задњицу током лета

avaz.ba
Гранични полицајац БиХ хватао стјуардесу за задњицу током лета

САРАЈЕВО - Један припадник Граничне полиције Босне и Херцеговине прописно је осрамотио и себе и ту агенцију када је послан у иностранство како би довео једног држављанина БиХ, који је по потјерници ове земље ухапшен у Аустрији, јер се, умјесто задаћи која му је повјерена, посветио алкохолу и агресивном удварању стјуардеси у авиону што је на крају завршило његовим хапшењем.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић потврдио је за “Дневни аваз” како се бизарни инцидент догодио 20. марта када су двојица граничара послани у Беч, гдје су од аустријске полиције требали преузети Драгана Гудураша, ухапшеног у Аустрији због кривичниг дјела која је починио у БиХ.

Један од двојице граничних полицајаца, који је био у службеној униформи, у авион за Беч стигао је, међутим, видно пијан. Након што се укрцао потпуно је изгубио самоконтролу те је у једном тренутку насрнуо на стјуардесу те је почео вријеђати и сексуално злостављати, тачније хватати за задњицу.

Како преноси сарајевски лист, узалудни су били покушаји његовог колеге из Граничне полиције БиХ да га обузда и примири, а без резултата остала су и упозорења особља авиона “Austrain Airlinesa”.

Умјесто да се смири, пијани полицајац је започео с физичким обрачуном и с другим особама у авиону. По слијетању у Беч пилот је позвао полицију, која је ухапсила припадника Граничне полиције БиХ и одвела га на тријежњење.

Дирекотр Галић је изјавио како је против проблематичног полицајца одмах покренута истрага, а отворен је и дисциплински поступак. Сада се суочава с оптужбама за несавјесно обављање службених задатака, нарушавање јавнога реда и мира посебно непристојним и грубим понашањем, тучом или другом активношћу којом се нарушава углед Граничне полиције БиХ.

Из те полицијске агенције су кратко пренијели како су припадници Граничне полиције БиХ огорчени због срамоте коју им је нанио колега на службеноме задатку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана