Gradnja mosta na strani RS počinje 3. maja

K. Ć.
Gradnja mosta na strani RS počinje 3. maja

Bratunac - Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić najavio je juče u Bratuncu da će izgradnja mosta na lijevoj obali rijeke Drine, odnosno iz pravca Srpske, početi 3. maja.

On je podsjetio da je gradnja mosta između Bratunca i Ljubovije počela u oktobru prošle godine, te istakao da će taj i gradnja graničnog prelaza, zajednički projekat Srbije i BiH u vrijednosti 13 miliona evra, biti realizovan do kraja iduće godine.

Trninić je rekao da očekuje da će Drina biti premoštena do kraja ove godine i da će do kraja 2017. godine biti završen i granični prelaz između Bratunca i Ljubovije.

On je, istakao da je Republička geodetska uprava pripremila svu dokumentaciju, a Vlada RS novac potreban za isplatu izuzetog zemljišta i izgradnju pristupnih saobraćajnica do novog mosta.

Govoreći o ulaganjima Vlade RS Trninić je poručio da je Bratunac "primjer ravnomjernog ulaganja u istočni i zapadni dio Srpske".

- Učešće Vlade samo u ovoj opštini je u projektima vrijednosti od  35 do 40 miliona maraka - naveo je Trninić.

On je posjetio juče Stanicu za tehnički pregled vozila "Radović" u Bratuncu u okviru kampanje "Vozite tehnički ispravno vozilo".
Riječ je o kampanji Ministarstva saobraćaja i veza RS u okviru koje se ove godine anketiraju građani o kvalitetu usluga tehničkog pregleda vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana