Грађани изразили протест због неодговорне вожње

Срна
Грађани изразили протест због неодговорне вожње

Сарајево - Грађани Новог Травника окупили су се данас испред зграде општине како би упозорили на посљедице пребрзе и неодговорне вожње, те изразили протест због синоћње саобраћајне несреће у којој су погинуле мајка и ћерка, а три дјечака повријеђена.

Начелник Новог Травника Рефик Лендо рекао је да ће инсистирати на утврђивању одговорности и кажњавању пијаног возача који је изазвао синоћњу саобраћајну несрећу.

Он је рекао да су грађани дошли да осуде оно што се десило, а истовремено и да дају подршку породицама које су имале трагичне случајеве на простору цијеле БиХ. "Сви који смо на функцијама имамо одговорност за овакве случајеве. Више пута сам упозоравао да тренутно имамо 20 људи којима треба одузети возачке дозволе. Ми ћемо настојати да обезбиједимо поједине улице, да се не дозволи оваквим људима да дивљају по граду. Ова несрећа је аларм институцијама да се обрачунају са особама које изазивају овакве несреће", истакао је Лендо. Он је навео да ће и сутра, на дан сахране жртава, бити Дан жалости у Новом Травнику, преносе федерални медији. Тешка саобраћајна несрећа догодила се синоћ око 20.30 часова када је на жену и четворо дјеце налетио аутомобил којим је управљао мушкарац чији су иницијали Н.Р, који је у крви имао више од три промила алкохола. Том приликом погинуле су тридесетогодишња жена чији су иницијали А.Х. и њена деветогодишња кћерка, док је четворогодишњи син тешко повријеђен и превезен на Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Повријеђени су и дјечаци од осам и 12 година, синови главног имама у Новом Травнику, од којих је један превезен на Клинички центар Универзитета у Сарајеву, а други се налази у травничкој болници. Федерални медији су јавили да је несрећу проузроковао Нермин Рустемпашић који је од раније познат полицији и који би сутра требало да буде предат надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана