Građani Istočnog Sarajeva dobijaju savremenu polikliniku

Srna
Građani Istočnog Sarajeva dobijaju savremenu polikliniku

Banjaluka - Do kraja ove sedmice u Istočnom Sarajevu biće otvorena poliklinika površine 3.000 metara kvadratnih, za čiju opremu je izdvojeno oko dva miliona KM, izjavio je Srni šef tima Vlade Republike Srpske za praćenje realizacije projekta izgradnje nove bolnice zadužen za medicinsku opremu Zoran Aleksić.

Aleksić je napomenuo da će ova poliklinika biti pandan "Južnom krilu" Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci i da će sve grane koje postoje u opštoj bolnici, i hirurške i nehirurške, imati svoje ambulante.


"Poliklinika je sastavni dio projekta izgradnje i opremanja nove bolnice u Istočnom Sarajevu i bolnica bez nje ništa ne znači. Objekat je završen prije dvije godine, ali nije bio namješten. Sada smo završili opremanje. Za kupovinu namještaja, medicinskog namještaja i opreme utrošeno je oko dva miliona KM", rekao je Aleksić.

Prema njegovim riječima, oprema koja je isporučena prema projektu i ugovoru, vrhunskog je kvaliteta i već je instalisana, a u toku ove sedmice biće završena edukacija zaposlenih.

"Poliklinika je potpuno informatički opremljena sa novim računarima i u tom dijelu spadaće među najmodernije poliklinike. Dopremljeni su ultrazvučni aparati za sedam ambulanti, kompletna oprema za oftalmologiju, otorinolaringologiju, kardiološku ambulantu, ginekologiju sa novim kolposkopom i stolom, potpuno nova endoskopija, dopremljena je i ergometrija i traka za trčanje", naveo je Aleksić, istakavši da je značajno i to što su kupljena dva nova sanitetska vozila.

On je dodao da se u okviru poliklinike nalazi savremena kuhinja i bolnički restoran koji će moći koristiti pacijenti, njihovi posjetioci i korisnici usluga ambulanti.

Govoreći o tempu izgradnje nove bolnice u Istočnom Sarajevu, Aleksić je rekao da se gradi brže od plana, izrazivši nadu da će biti završena šest mjeseci prije roka i da će prve pacijente primiti u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana