Грађани Источног Сарајева добијају савремену поликлинику

Срна
Грађани Источног Сарајева добијају савремену поликлинику

Бањалука - До краја ове седмице у Источном Сарајеву биће отворена поликлиника површине 3.000 метара квадратних, за чију опрему је издвојено око два милиона КМ, изјавио је Срни шеф тима Владе Републике Српске за праћење реализације пројекта изградње нове болнице задужен за медицинску опрему Зоран Алексић.

Алексић је напоменуо да ће ова поликлиника бити пандан "Јужном крилу" Универзитетског-клиничког центра Републике Српске у Бањалуци и да ће све гране које постоје у општој болници, и хируршке и нехируршке, имати своје амбуланте.


"Поликлиника је саставни дио пројекта изградње и опремања нове болнице у Источном Сарајеву и болница без ње ништа не значи. Објекат је завршен прије двије године, али није био намјештен. Сада смо завршили опремање. За куповину намјештаја, медицинског намјештаја и опреме утрошено је око два милиона КМ", рекао је Алексић.

Према његовим ријечима, опрема која је испоручена према пројекту и уговору, врхунског је квалитета и већ је инсталисана, а у току ове седмице биће завршена едукација запослених.

"Поликлиника је потпуно информатички опремљена са новим рачунарима и у том дијелу спадаће међу најмодерније поликлинике. Допремљени су ултразвучни апарати за седам амбуланти, комплетна опрема за офталмологију, оториноларингологију, кардиолошку амбуланту, гинекологију са новим колпоскопом и столом, потпуно нова ендоскопија, допремљена је и ергометрија и трака за трчање", навео је Алексић, истакавши да је значајно и то што су купљена два нова санитетска возила.

Он је додао да се у оквиру поликлинике налази савремена кухиња и болнички ресторан који ће моћи користити пацијенти, њихови посјетиоци и корисници услуга амбуланти.

Говорећи о темпу изградње нове болнице у Источном Сарајеву, Алексић је рекао да се гради брже од плана, изразивши наду да ће бити завршена шест мјесеци прије рока и да ће прве пацијенте примити у септембру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана