Градишка: Предсједник Општинског одбора Изворне СДС Тихомир Михајловић

Срна
Градишка: Предсједник Општинског одбора Изворне СДС Тихомир Михајловић

Градишка - У Градишци је вечерас конституисан Општински одбор Изворне Српске демократске странке /СДС/ за чијег је предсједника изабран Тихомир Михајловић. На мјесто потпредсједника Општинског одбора изабран је Радомир Пјанић, а за предсједника Политичког савјета странке у Градишци Славко Дуњић.

Избор општинског одбора и Предсједништва Изворног СДС-а у Градишци обављен је на страначкој конвенцији којој је присуствовало 395 делегата и око 170 гостију, међу којима и први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник.

Михајловић је рекао да је задатак ове странке да одблокира рад локалног парламента у Градишци, да се "уведе ред у општини и испитају све неправилности и незаконитости рада локалне власти у протекле три године".

"Потребно је покренути развој привреде, улагања у Агро-индустријску зону у Новој Тополи, завршити изградњу обилазнице, секундарне канализације и спортске дворане у Градишци", истакао је Михајловић у обраћању окупљнима.

Он је додао да треба радити на рјешавању питања водоснабдијевања у Лијевчу пољу, те покренути друге значајне пројекте за општину, као што је обнова савског насипа.

Предсједник Политичког савјета Славко Дуњић рекао је да је циљ Изворне СДС "да врати чланове СДС-а свом извору, да се уразуми актуелно руководстви СДС-а или доведе ново да би се поново ујединили".

Крајишник је у обраћању присутнима на конвенцији истакао да га овај скуп подсјећа на вријеме када је створена СДС, која је трасирала пут стварања Републике Српске.

"Овај скуп није направљен да се отме власт него да би се обновила идеја из деведесетих, која је дала снагу да се истраје на путу стварања Републике Српске", нагласио је Крајишник и изразио жаљење што СДС данас није јединствен.

Конвенцији у Градишци присуствовали су и предсједник Извршног одбора Изворне СДС Добривој Видић, потпредсједник Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Дане Малешевић, предсједник Општинског одбора СНСД-а Зоран Аџић, предсједник Општинског одбора ДНС-а Владимир Јанковић, народни посланик Дарко Бањац, те Божидар Вучуревић и други представници политичког и друштвеног живота општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана