Grad opustošio imanja, vjetar čupao drveća

Agencije
Grad opustošio imanja, vjetar čupao drveća

Usora - Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom, kišom i gradom na pojedinim dijelovima veličine jajeta nanijelo je danas iza 16 časova ogromnu štetu na području nekoliko naselja sjevernog dijela opštine Usora.

Grad je opustošio imanja, polupao crepove na kućama, obio fasade, uništio automobile, sijalice vanjske rasvjete, dok je vjetar čupao drveća, prenosi Oslobođenje.

Na Tešanjci vjetar je skinuo krovnu konstrukciju koja se sručila na parking. U tom trenutku na parkingu se nalazilo petnaestak vozila kupaca koja su jednostavno ostala zarobljena, dok su ljudi bili u panici. Sabahudin Hasanbašić koji radi privremeno u Njemačkoj sa suprugom Arnelom i dvoje djece, samo što je izašao iz svog vozila i prišao ulaznim vratima ovog centra, čuo je prasak.

Okrenuo se i vidio da je krovna konstrukcija poklopila sva vozila, među kojima je i njegovo. Nasreću, očevici kažu da nema povrijeđenih, mada u vrijeme slanja ovog izvještaja teren još nije bio raščišćen, jer pod  krovnom konstrukcijom je bilo još vozila.

Olujno nevrijeme zahvatilo i Bijeljinu

Bijeljinu je večeras zahvatilo olujno nevrijeme, praćeno krupnim gradom.

Olujni vjetar, praćen pljuskovima i grmljavinom zahvatio je šire područje grada oko 18.00 časova.

Kiša i grad pogodili su danas i područje Doboja, gdje je led veličine oraha padao velikom brzinom, nošen jakim vjetrom i kišom.

Za sada nema informacija o mogućoj šteti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana