Горана Тадића. потпредсједник Мото-клуба Ноћни вукови: Путинов стисак руке остварење сна

Милијана Латиновић
Горана Тадића. потпредсједник Мото-клуба Ноћни вукови: Путинов стисак руке остварење сна

Бањалука - Стисак руке и неколико ријечи захвалности и подршке, размијењених са предсједником Русије Владимиром Путином, за заљубљеника у двоточкаше из РС Горана Тадића (43) представљају остварење снова.

Тадић је, као потпредсједник Мото-клуба "Ноћни вукови" РС 18. и 19. августа учествовао на традиционалној манифестацији Бајк шоу, која је одржана на планини Гасфорт, удаљеној око 25 километара од Севастопоља.

Ријеч је о скупу бајкера који сваке године половином августа организује познати руски Мото-клуб "Ноћни вукови", а који је овај пут окупио више од 200.000 посјетилаца. Овогодишња манифестација је добила назив "Руски реактор" по возилу које личи на реактор из Стаљинове епохе и које су организатори назвали "гвоздена звијер".

- Утисци се још нису слегли, манифестација је била величанствена, посебно сусрет са Путином. Разговарали смо на њемачком језику, јер није било преводиоца. Захвалио сам му за све што је учинио за Републику Српску и што је Русија, ставивши вето на резолуцију о Сребреници, вратила част и достојанство српском народу. Он ми је намигнуо и стегнуо руку још јаче, у знак подршке - испричао је Тадић и додао да ће до идућег сусрета са Путином обавезно научити руски језик.

Истиче да је искористио овај сусрет и да руском предсједнику пренесе поздраве од предсједника РС Милорада Додика, а велика част му је, како каже, била и сусрет са руским премијером Димитријем Медведевим.

Овај заљубљеник у двоточкаше, родом из Брчког, био је дио одбора за дочек гостију на Бајк шоуу, а осим њега, најпознатијем окупљању бајкера присуствовао је и предсједник "Ноћних вукова" Србије Саша Савић.

- Састали смо се у Маузолеју 35. поморске бригаде у Севастопољу, гдје смо положили вијенце на споменик страдалим припадницима ове бригаде, а затим су планином загрмјели мотори - рекао је Тадић и додао да је тешко описати спектакл којем је присуствовао.

До руске престонице путовао је авионом, а потом из Москве до Севастопоља, гдје су га сачекали пријатељи који су му обезбиједили мотор за учешће на манифестацији.

Шоу посвећен Србији

Вођа руских "Ноћних вукова" Александар Залдастанов Хирург познат је по привржености Србији и српском народу. Бајк шоу у Севастопољу и Новоросијску 2011. године посветио је Србији, уз образложење да је у дивљењу и поштовању према српском народу нашао инспирацију.

Најмасовнији бајкерски клуб на чијем је челу има више од 5.000 чланова у Руској Федерацији, бившим совјетским републикама, Србији, Македонији, Бугарској, Румунији и РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана