Golić i Bogdanić u Raveni, potpisan Memorandum o saradnji

RTRS
Golić i Bogdanić u Raveni, potpisan Memorandum o saradnji

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić sa saradnicima, u okviru posjete Raveni, na poziv Privredne komore Italija – BiH, prisutvovali su danas okruglom stolu na kojem su sa privrednicima ove italijanske regije razmijenjene informacije i iskustva iz oblasti stanja sektora ekologije, upravljanja otpadnim vodama i materijama, kao i energetskoj efikasnosti posebno u oblasti zdravstva.

Italijanska preduzeća, koja se bave upravljanjem medicinskim i drugim vrstama otpada, energetskom efikasnošću i prezentovala su svoja dosadašnja iskustva u ovim oblastima, a razgovarano je na temu eventualne buduće saradnje i mogućnosti tehničke podrške u ovim oblastima.

Delegaciju Vlade Republike Srpske primio je gradonačelnik Ravene Mikele de Paskale, gdje su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i predsjednik Privredne komore Italija – BiH, Ravena, Italija, Rikardo Karoli potpisali Memorandum o saradnji.

Memorandum o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Privredne komore Italija – BiH potpisan je sa ciljem unapređivanja i proširivanja saradnje u oblasti zdravlja i socijalne zaštite sa domena stručne i ekonomsko-privredne saradnje u tim oblastima. Potpisivanjem Memoranduma otvaraju se mogućnosti buduće saradnje putem tehničke pomoći i razmjene znanja i iskustava, istraživanja i naučnog usavršavanja kadrova kao i razvijanja zajedničkih projekata u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, navodi se u saopštenju.

Posjeta ministara Srebrenke Golić i Dragana Bogdanića Italiji nastavlja se obilaskom proizvodnih preduzeća, koja su evropski lideri u oblasti tretiranja sanitarnog i industrijskog otpada, kao i energetske efikasnosti u javnim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana