Главна порука да дјеца помажу дјеци

Срна
Главна порука да дјеца помажу дјеци

Бањалука - Предсједница РС Жељка Цвијановић истакла је да је главна порука хуманитарне манифестације “С љубављу храбрим срцима” да дјеца помажу дјеци и да одатле потиче све.

Она је рекла да је ове године уведен нови концепт када је ријеч о овој акцији, али да ће бити задржано и најбоље из њених претходних издања. Цвијановићева је нагласила да се многа дјеца широм Српске сада појављују као партнери предсједнице Републике у реализацији овог пројекта.

- Млади таленти из различитих дијелова РС су с поносом прихватили да буду партнери ове манифестације. Иза свега стоји хуман, топао и људски гест. Суштина и вриједност овог догађаја је у томе да ће дјеца реализовати свој умјетнички програм, а то ће бити подстицај и за друге - додала је она.

Донаторско вече, које се организује у оквиру хуманитарне манифестације “С љубављу храбрим срцима” у којој се прикупља новац за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања, биће одржано 23. децембра под високим покровитељством предсједника РС.

“Не постоје изузеци кад помажу дјеца дјеци, част је ово мени права, нек' сва дјеца буду здрава”, поручио је у стиховима седмогодишњи виртоуз на хармоници Ђорђе Перић из Бијељине, један од учесника ове племените акције.

Таленат и љубав за хармонику дјечак је наслиједио од оца Славише, магистра хармонике и директора Музичке школе “Корнелије Станковић” која има одјељења у Бијељини, Угљевику и Бечу, који каже да су млади таленти најбољи амбасадори хуманости.

Позиву за учешће радо се одазвало и Аматерско културно-умјетничко друштво “Мира Лукач” из Дрвара, у којем истичу да су увијек ту када је некоме потребна помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана