“Глас Српске” успијева да одржи завидан ниво тиража

М. Л.
“Глас Српске” успијева да одржи завидан ниво тиража

Бањалука - Редакцију “Гласа Српске” јуче је посјетио министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић, који је том приликом нагласио да најстарији дневни лист у Српској успијева да се избори са конкуренцијом и одржи завидан ниво тиража.

Милуновић је са сарадницима прије доласка у редакцију посјетио штампарију “Гласа Српске” у Маховљанима, гдје га је руководство предузећа упознало са процесом штампања новина.

- Интересовало нас је како запослени живе и раде, те какве су могућности самоодрживости новина, имајући у виду да новинама нису конкуренција само друге новине, већ и радио, телевизија и интернет. Велико је задовољство што смо се увјерили да “Глас Српске” успијева да са 116 запослених, који имају редовна примања, остане и опстане - казао је Милуновић.

Директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић изразио је задовољство због посјете министра.

- Ми смо одговорна фирма и првенствено ми је драго што се министар лично увјерио да смо у штампарији предузели све мјере да заштитимо наше раднике у складу са Законом о заштити на раду, јер су услови рада доста специфични - рекао је Дмитрашиновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана