Галић: Стабилна, компактна и ефикасна полицијска агенција

Срна
Галић: Стабилна, компактна и ефикасна полицијска агенција

Сарајево - Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је данас да ова, организационо и функционално стабилна, компактна и ефикасна полицијска агенција за обављање повјерених задатака, и даље тежи промјенама на боље.

"Наш циљ јесте да будемо модерна, инвентивна и професионална полицијска агенција која ће активно и мјерљиво доприносити безбједности БиХ, региона и шире", рекао је Галић поводом обиљежавања 16 година и Дана Граничне полиције БиХ.


Он је истакао рад на новом правилнику о унутрашњој организацији Граничне полиције којим ће се повећати број специјалиста из одређених области, побољшати ефикасност рада и оперативни капацитети агенције, саопштено је из Граничне полиције.

"Недостатак кадрова је проблем с којим се суочавамо дуже вријеме. Према важећем Правилнику, недостаје нам више од 500 запослених, а неопходан је и даљи развој информационог система, те отклањање недостатака у инфраструктури, смјештајним капацитетима и условима за рад", рекао је Галић.

Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић истакао је да сарадња Граничне полиције са другим полицијским агенцијама нема алтернативу.

"Наш систем може функционисати ако свако ради оно што му је у надлежности и сарађује с другим агенцијама. То је оно што нас може учинити далеко бољим и ефикаснијим", рекао је Крешић.

Он је додао да очекује промјене које ће ову полицијску агенцију учинити функционалнијом и ефикаснијом, те да су таква очекивања и од других агенција за спровођење закона.

Крешић је обећао даљу подршку Министарства безбједности БиХ раду и развоју Граничне полиције БиХ.

На данашњој свечаности уручена су признања полицијским и државним службеницима и запосленим у Граничној полицији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана