Гацко: У току пљенидба имовине браће Вученовић

Срна
Гацко: У току пљенидба имовине браће Вученовић

Гацко - Инспектори Пореске управе Републике Српске плијене имовину браће Вученовић у Гацку, којима су прије нешто више од годину дана блокирана средства у вриједности од око пет милиона КМ.


Браћа Вученовић власници су неколико туристичко-угоститељских објеката на подручју Гацка.

Ријеч је о Хотелу "Метохија", те мотелима "Кошута", "Клиње", "Изгорка", те Планинском добру. У овим објектима тренутно је запослено 60-ак радника.

У Хотелу "Метохија" тренутно борави 60 туриста, а према незваничним сазнањима Срне, ујутро ће сви морати да се иселе јер су инспектори Пореске управе добили наредбу да затворе све објекте Вученовића који су под хипотеком.

Основни суд у Требињу у јуну прошле године блокирао је имовину браће Милана, Сретка и Боже Вученовића у вриједности од око 6,5 милиона марака.

Тада је на територији Републике Српске блокирана имовина вриједна око пет милиона марака, а у сарадњи са полицијом и тужилаштвом у Црној Гори спровођене су активности на блокади њихове имовине у Херцег Новом вриједне око 1,5 милиона марака.

Имовина им је била блокирана због сумње да су је стекли кривичним дјелом прање новца.

Полиција је и прије неколико мјесеци претресла објекте власништво браће Вученовића у Гацку због сумње да су опрали више милиона марака зарађених на нелегалан начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана