Fotelje sedam gazdinstava čekaju direktore

M. Mi.
Fotelje sedam gazdinstava čekaju direktore

Banjaluka - Javno preduzeće "Šume RS" raspisalo je konkurs za izbor direktora sedam šumskih gazdinstava.

Konkurs se odnosi na izbor direktora gazdinstava "Gradiška", "Doboj", "Ribnik", "Prijedor", te šumskih gazdinstava "Treskavica" iz Trnova, "Sjemeć" iz Rogatice i "Romanija" iz Sokoca.

Posebni uslovi koje kandidati moraju da ispunjavaju su da imaju visoku stručnu spremu, odnosno završen šumarski, ekonomski ili pravni fakultet. Osim toga, kandidati treba da imaju pet godina radnog iskustva, od čega tri na rukovodećim poslovima, kao i da posjeduju organizacione i rukovodeće sposobnosti.

Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja, a neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Direktor "Šuma RS" Risto Marić je rekao da je konkurs raspisan jer su direktorima na čelu sedam gazdinstava istekli mandati.

- Oni su trenutno u poziciji vršioca dužnosti direktora. Čelnicima ostalih šumskih gazdinstava mandat ističe u novembru ove godine, tako da će tada biti raspisan novi konkurs za izbor i preostalih direktora organizacionih dijelova preduzeća - rekao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana