Forum boraca za jubilej

Srna
Forum boraca za jubilej

Banjaluka - Boračka organizacija RS 25. godišnjicu od osnivanja obilježiće danas organizovanjem Foruma boraca u prostorijama Narodne skupštine Srpske, na kojem će biti više od 150 učesnika.

Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić naveo je da je cilj da se sagleda uloga vojske i policije, odnosno demobilisanih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu iz čije je borbe proistekla Republika Srpska.

On je dodao da će forum biti prilika i za osvrt na položaj boraca i status Boračke organizacije danas, čime će se na najbolji način obilježiti jubilej Boračke organizacije.

- Na forumu će biti obrađene dvije teme - uloga Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske u stvaranju RS, te kako je počeo građanski rat na prostorima bivše Jugoslavije. Biće održane i dvije paralelne sesije o stradanju Srba na prostorima BiH i o društvenoj ulozi Boračke organizacije - naveo je Savčić. On je najavio učešće većeg broja gostiju, među kojima su generali Vojske RS, kao i član Predsjedništva bivše Jugoslavije Borisav Jović. Forumu će prisustvovati i predsjednik RS Milorad Dodik. Premijerka RS Željka Cvijanović uputila je čestitke Savčiću, naglasivši da je nemjerljiv doprinos koji su borci dali u borbi za stvaranje i očuvanje Srpske.

- Zbog toga imamo odgovornost da njegujemo duboko poštovanje i trajno čuvamo sjećanje na njihova hrabra djela. Snaga i jedinstvo koje smo pokazali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu obavezuju nas da zajednički radimo na očuvanju i jačanju položaja Srpske i njenih institucija - ocijenila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana