Форум бораца за јубилеј

Форум бораца за јубилеј 26.06.2018 09:48 | Срна

Бањалука - Борачка организација РС 25. годишњицу од оснивања обиљежиће данас организовањем Форума бораца у просторијама Народне скупштине Српске, на којем ће бити више од 150 учесника.

Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић навео је да је циљ да се сагледа улога војске и полиције, односно демобилисаних бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату из чије је борбе проистекла Република Српска.

Он је додао да ће форум бити прилика и за осврт на положај бораца и статус Борачке организације данас, чиме ће се на најбољи начин обиљежити јубилеј Борачке организације.

- На форуму ће бити обрађене двије теме - улога Војске и Министарства унутрашњих послова Српске у стварању РС, те како је почео грађански рат на просторима бивше Југославије. Биће одржане и двије паралелне сесије о страдању Срба на просторима БиХ и о друштвеној улози Борачке организације - навео је Савчић. Он је најавио учешће већег броја гостију, међу којима су генерали Војске РС, као и члан Предсједништва бивше Југославије Борисав Јовић. Форуму ће присуствовати и предсједник РС Милорад Додик. Премијерка РС Жељка Цвијановић упутила је честитке Савчићу, нагласивши да је немјерљив допринос који су борци дали у борби за стварање и очување Српске.

- Због тога имамо одговорност да његујемо дубоко поштовање и трајно чувамо сјећање на њихова храбра дјела. Снага и јединство које смо показали у Одбрамбено-отаџбинском рату обавезују нас да заједнички радимо на очувању и јачању положаја Српске и њених институција - оцијенила је Цвијановићева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица