Ергела Вучијак добила новог-старог директора

Д. С.
Ергела Вучијак добила новог-старог директора

Прњавор - Влада РС разријешила је дужности директора прњаворске ергеле "Вучијак" Ранка Грубешића и на његово мјесто поставила Мирослава Миланковића.

Грубешић, који је протеклих 15 мјесеци био в.д. директора ергеле, враћа се у Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, гдје је и раније радио. Његов насљедник Миланковић на челу ове ергеле био је и прије двадесетак година.

- Ергела је у много бољем стању него што је била кад сам преузео функцију. Успоставили смо низ сарадњи, између осталог и са другим ергелама, а лани смо имали готово 1.000 посјетилаца - рекао је Грубешић, који је био први директор послије изласка овог предузећа из стечаја.

Радници ергеле кажу да је Грубешић пропалу фирму за годину дигао на ноге, те да су захваљујући њему до сада имали редовну плату и да ни коњи више нису гладни.

- Ништа му није било тешко, ни да засуче рукаве и крене да ради са нама. Надамо се да ће и нови директор наставити стопама Грубешића - рекла је радница Љубинка Васић.

Миланковић јуче није желио да коментарише преузимање функције, истакавши да ће то учинити када сагледа у каквом је стању ергела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана