Elektronsko poslovanje brže i jeftinije

M. Mi.
Elektronsko poslovanje brže i jeftinije

Banjaluka - Uvođenjem elektronskog načina poslovanja poreski obveznici i Poreska uprava RS godišnje će uštedjeti 2,3 miliona KM, a biće smanjen i obim posla, te omogućena jednostavnija pretraga podataka.

Ove pogodnosti saopštili su juče predstavnici Poreske uprave tokom prezentacije dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta reforme fiskalnog sektora (FAR) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH - USAID.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da će obveznici, ali i Poreska uprava imati manje troškove poslovanja.

- Očekujemo da dođe do preraspodjele radnih mjesta, odnosno da bude smanjen broj radnih mjesta u administraciji zarad većeg broja onih koja se odnose na analizu rizika poslovanja i kontrole obveznika - rekao je Tegeltija.

Direktor PURS Zora Vidović kazala je da je cilj projekta pružanje i boljih usluga poreskim obveznicima.

- Sve naše usluge do 2018. godine biće elektronske. Pored toga, od 1. januara iduće godine planiramo da uvedemo i elektronsko sanduče i na taj način unaprijedimo komunikaciji sa poreskim obveznicima - kazala je Vidovićeva i dodala da PU elektronskim poslovanjem nastoji da bude što efikasnija.

Direktor misije USAID-a u BiH Piter Dafi rekao je da oni godinama rade sa vlastima RS na stvaranju efikasnije poslovne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana