Електрокрајина: Случај проневјере 214.000 КМ откривен интерном контролом

Срна
Електрокрајина: Случај проневјере 214.000 КМ откривен интерном контролом

Приједор - Предузеће "Електрокрајина" саопштило је данас да је случај лица чији су иницијали Н.А. из Приједора, осумњиченог да је оштетило предузеће за 214.000 КМ, откривен интерном контролом у предузећу.

"Као такав документован је и пријављен МУП-у Републике Српске 11. јуна 2014. године", наводи се у саопштењу "Електрокрајине", након данашњег саопштења Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор да је Окружном тужилаштву Бањалука поднесен извјештај против лица Н.А. осумњиченог за злоупотребу службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање службене исправе.


Лице Н.А. је у "Електродистрибуцији" Приједор вршило дужност техничара, у Одјељењу јавне расвјете и прикључака до 6. јуна 2014. године, када је добило рјешење о престанку радног односа јер је стекло услове за пензионисање.

"жЕлектрокрајинаж је овим случајем потврдила да је посвећена разоткривању незаконитих радњи и подношењу пријава против свих запослених у предузећу за које се интерним контролама утврди или основано сумња да су починили кривично дјело на штету предузећа и/или наших купаца", истиче се у саопштењу "Електрокрајине".

Лице Н.А. /62/ из Приједора осумњичено је да је као одговорно лице у предузећу "Електрокрајина" Бањалука - "Електродистрибуција" Приједор оштетило фирму за 214.000 КМ, саопштено је раније данас из ЦЈБ Приједор.

Ово лице осумњичено је да је од 2011. до 2014. године приликом пријема захтјева за издавање сагласности за прикључење нових потрошача на електро-мрежу, упркос обавеза да се такса за прикључење уплаћује посредством банке, од нових потрошача тражило и узимало новац у готовини.

"Тако примљени новац лице није уплаћивало на жиро-рачун предузећа већ задржавало за себе, а један дио новца правдало сачињавањем фалсификованих уплатница које је употребљавало у пословању као да су истините", наводи се у саопштењу ЦЈБ Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана