Džakula: Prihodi će premašiti sedam milijardi KM

Srna
Džakula: Prihodi će premašiti sedam milijardi KM

Banjaluka - Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Miro Džakula rekao je danas da je iza ove uprave još jedna uspješna godina, posebno zbog toga što će prvi put od njenog uspostavljanja prihodi od indirektnih poreza premašiti sedam milijardi KM.

"Pred nama je još jedna izuzetno zahtjevna godina kada prelazimo na elektronsku komunikaciju sa obveznicima, što ćemo započeti pružanjem servisa elektronskog podnošenja PDV-a i akciznih prijava. Ovo je je još jedan korak naprijed u opredjeljenju UIO da bude potpuni servis poreskim obveznicima", rekao je Džakula povodom obilježavanja 14 godina postojanja UIO.


Na svečanosti su dodijeljene i posebne plakete za izuzetan doprinos i pomoć u radu institucije i to Ambasadi Kine u BiH za veliku pomoć u donaciji posebnih kamiona - skener vozila u vrijednosti od 10 miliona KM, te Rajku Skubicu, stalnom predstavniku tvining projekta EU u UIO, saopšteno je iz UIO.

Za radnika UIO godine proglašena je Irena Vadas, a dodijeljene su i posebne zahvalnice određenom broju zaposlenih za posebne zasluge i iskazan trud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana