Duh antifašizma trajno opredjeljenje

Srna
Duh antifašizma trajno opredjeljenje

Prijedor - Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić rekao je juče da se članovi ove stranke tradicionalno okupljaju na Kozari na dan obilježavanja herojske bitke na ovoj legendarnoj planini u Drugom svjetskom ratu, čime žele da potvrde svoj antifašistički duh.

- Ovdje smo da obilježimo dane kada je vođena herojska bitka golorukog, nenaoružanog srpskog naroda na Kozari, koji je bio danima pod opsadom, u namjeri da se probije iz obruča i dođe do slobode - rekao je Đokić, koji je na Mrakovici prisustvovao obilježavanju 76 godina od bitke na Kozari i skupu SP-a organizovanom tim povodom.

On je rekao da su ovim okupljanjem socijalisti željeli da potvrde svoj antifašistički duh i da ukažu na potrebu da se čuva antifašizam, vrijedna tekovina naroda i ovih prostora.

- Zato smo mi, kao iskreni poštovaoci antifašizma, u obavezi da dolazimo na ova mjesta i odamo počast svima koji su dali svoje živote u borbi za slobodu, svima koji su se borili protiv fašizma i da sačuvamo sjećanje na njih - rekao je Đokić, koji je bio član delegacije Vlade RS koja je  položila vijenac u spomen-kompleksu na Mrakovici.

On je dodao da su partizanske jedinice na prostorima bivše Jugoslavije dale nemjerljiv doprinos slamanju fašizma i da svi treba da budu ponosni na tu herojsku borbu za slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana