Дух антифашизма трајно опредјељење

Срна
Дух антифашизма трајно опредјељење

Приједор - Предсједник Социјалистичке партије РС Петар Ђокић рекао је јуче да се чланови ове странке традиционално окупљају на Козари на дан обиљежавања херојске битке на овој легендарној планини у Другом свјетском рату, чиме желе да потврде свој антифашистички дух.

- Овдје смо да обиљежимо дане када је вођена херојска битка голоруког, ненаоружаног српског народа на Козари, који је био данима под опсадом, у намјери да се пробије из обруча и дође до слободе - рекао је Ђокић, који је на Мраковици присуствовао обиљежавању 76 година од битке на Козари и скупу СП-а организованом тим поводом.

Он је рекао да су овим окупљањем социјалисти жељели да потврде свој антифашистички дух и да укажу на потребу да се чува антифашизам, вриједна тековина народа и ових простора.

- Зато смо ми, као искрени поштоваоци антифашизма, у обавези да долазимо на ова мјеста и одамо почаст свима који су дали своје животе у борби за слободу, свима који су се борили против фашизма и да сачувамо сјећање на њих - рекао је Ђокић, који је био члан делегације Владе РС која је  положила вијенац у спомен-комплексу на Мраковици.

Он је додао да су партизанске јединице на просторима бивше Југославије дале немјерљив допринос сламању фашизма и да сви треба да буду поносни на ту херојску борбу за слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана