Дуге колоне на граничним прелазима на излазу из БиХ

Агенције
Дуге колоне на граничним прелазима на излазу из БиХ

Сарајево - Појачан је саобраћај возила, а дуге су колоне на излазу из Босне и Херцеговине на граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Брод, Костајница, Изачић, Велика Кладуша, Орашје и Козарска Дубица, саопштили су данас послијеподне из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК).

На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута. Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на ГП Нови-Двор, истичу из БИХАМК-а.

Снијега на коловозу мјестимично још увијек има у југоисточним крајевима БиХ. У осталим крајевима коловоз је претежно мокар или влажан, а због ниских температура упозоравају се возачи на могућу поледицу. Из БИХАМК-а савјетују опрезнију вожњу и напомињу возаче да на пут не крећу без зимске опреме, чије је посједовање и законски обавезно.

Поводом празника Нове године вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.

Због радова на санацији тунела Врандук II и два моста (Босна IV и Босна V),  на магистралном путу М-17 Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично, једном траком. С обзиром да је завршетком празника појачан је саобраћај возила, формирају се дуже колоне с обје стране тунела.

На осталим путевима са актуелним радовима саобраћа се спорије, уз обавезно поштивање постављене сигнализације, закључују из БИХАМК-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана