Дуал радар од сутра на подручју Бањалуке

Агенције
Дуал радар од сутра на подручју Бањалуке

Бањалука - На путевима које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука (ПУ) од сутра па до 11. марта биће постављен радарски систем "Дуал" који подразумијева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника, саопштено је из ове ПУ.

"Наведени радарски систем евидентира брзину на обје саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Уређај истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила", наводи се у саопштењу.

Уређај "Дуал" посједује меморију на коју полицајац не може да утиче, тако да је могућност корупције потпуно елиминисана.

Возачима које овај радарски систем "ухвати" приликом прекршаја, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

"Полицијска управа Бања Лука апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито она која се односе на ограничења брзине кретања возила, да одговорним понашањем заштите себе а и друге учеснике у саобраћају", закључује се у саопштењу ПУ Бањалука. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана