Драгичевић: Сва имена знам

Глас Српске
Драгичевић: Сва имена знам

Бањалука - Киша која је вечерас захватила Бањалуку није спријечила грађане да се 160. пут окупе на Тргу Крајине како би пружили подршку Давору Драгичевићу, оцу трагично настрадалог младића Давида Драгичевића.

Давор Драгичевић је на почетку обраћања захавалио свим људима који су на Трг дошли упркос киши.

“Хтио бих се најприје захвалити свима који сте у овом броју и овом времену дошли да стојите за моје мртво, убијено, дијете. За сву дјецу. Злочинци и убице немају ни вјеру ни нацију”, рекао је Давор на почетку свог обраћања.

Он је потом рекао да гдје год оде среће људе који су како каже, у “овој држави и овом систему изгубили дјецу”.

“Ко им је отео дјецу? Будућност ове земље”, рекао је драгичевић, а потом рекао да су његовог сина Давида “отели, мучили, злостављали, масакрирали и на крају убили МУП-а РС”.

“Ја сам се борио и створио ову државу која ми је на крају убила и огњиште, и свијећу, и славу. На тај начин одузела моје дијете, које већ пет-шест мјесеци труне и никад више неће бити са мном”, рекао је он.

Драгичевић је додао да му политика није важна, али је политичарима поставио питање ко је убио његовог сина.

“Ово дакле говорим и позивији и опозицији... Свима који су ту захваљујући нама. Ко је убио Давида Драгичевића? Нек изађу и нек потпишу. Са 'да' или 'не'. Да не знају, да скину са себе одговорност. Шта год ко мислио, умањење злочина, свирепог, организованог убиства мог сина, код мене неће бити”, рекао је Драгичевић.

Давор је поновио да ће истрајати у својој намјери да пронађе истину о смрти свог сина и да зна сва имена.

“И сви они, који су се огласили и који преврћу кости мога дјетета, блате име мога дјетета мени ће бити одговорни, а наравно једног дана, ако у овој држави буде функционисао закон и ред, и њима”, рекао је отац трагично настрадалог младића.

“Давид је био мој. Дао сам му бесу. Ко зна шта је то зна, ко не зна, његов проблем. Предмет организовано убиство Давида Драгичевића ће се завршити кад ми врате Давидове гаће. То су моје гаће. Да их ставим у његову собу”, додао је он.

На крају обраћања поручио је да ће петог октобра “доћи на Трг и да више не иде од свог Давида”, те да од борбе за истину неће одустати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана