Драгичевић: Од сутра иду тужбе

nezavisne.com
Драгичевић: Од сутра иду тужбе

Бањалука – Окупљање грађана Правда за Давида одржано је и вечерас на Тргу Крајине у Бањалуци.

Као и претходних вечери, окупљенима се обратио отац страдалог Давида Драгичевића, Давор Драгичевић, а свој говор и вечерас је започео ријечима “Драги мој сине, душо моја, драги наш Давиде, душо наша”.

Још једном је поновио да је “саучесништво у убиству тежи злочин од убиства”, те да је за то предвиђена казна до 45 година затвора.

“Јатаци, саучесници, прикривачи доказа, злочинци, убице, налогодавци, егзекутори, покушавате други пут да га убијете. Само покушајте. Нису двојица, тројица. Добро знам коме се обраћам, има њих и превише у систему, злочинаца, криминалаца, налогодаваца”, рекао је Давор Драгичевић.

Поновио је да “Давида Драгичевића никад неће опростити као ни сву нашу дјецу”.

“Само покушајте да га убијете други пут. Убили сте га  26. 3. на злочиначкој конференцији МУП-а у спрези са Тужилаштвом. Имена налогодаваца нећу вам још рећи, то треба да кажу МУП, Тужилаштво, суд и Република Српска, имена као у мојој глави. Говорите да знате ко га је убио, шта сте до сад радили. Ми и ви послије овога нећемо живјети заједно”, поручио је Драгичевић.

Рекао је да ће остати на Тргу Крајине, мирно и достојанствено.

“Остајемо овдје, још увијек мирно и достојанствено, без политике, политику су сами увукли. Ово је трг Давида Драгичевића и остаће. Свако ко на било који начин проба да злоупотријеби ово овдје, биће саучесник и убица. Давид Драгичевић је убијен у ноћи 23. на 24. март и бачен у го*на. Црквена није ријека, већ канализација”, рекао је Драгичевић.

Захавлио се Сарајеву на гостопримству, које му, како је рекао даје снагу, енергију и храброст, те је најавио да “од сутра иду тужбе злочинцима”.

На Тргу Крајине били су и млади бањалучки глумци који су интерпретирали говор Цицерона у Риму.

Подсјетимо, Давор Драгичевић је са Муризом Мемићем, оцем страдалог Џенана Мемића, одржао јуче скуп у Сарајеву на којем се окупило више стотина грађана који траже да се разријеше трагичне смрти двојице младића.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана