Досањали идеалан брак

Nezavisne.com
Досањали идеалан брак

Слатина - Брачни пар Владимир и Стојанка Ђајић из Јаружана, код Слатине, овај мај памтиће по јубилеју који се у данашње вријеме не тако често обиљежава - 50. годишњици брака!

О браку какав су доживјели, како кажу, маштали су још од ране младости, а доказ тог успјеха је златни пир.

"Обоје смо од ране младости маштали о сретном браку и суживоту с вољеном особом", прича овај пар, за који би се могло рећи да је времешан само на папиру. Упознали су се 1965. године у Прњавору, али су на упис код матичара морали да сачекају годину.

"Вјенчали смо се 1966. године. Иако смо хтјели раније нисмо могли јер сам ја тада имала 16 година, а он 17 и неколико мјесеци. Нашем разочарању тада није било краја", рекла нам је Стојанка Ђајић.

Потомаци Ђајића су двоје дјеце, Младен и Весна, те троје унучади Марко, Дејан и Александра, која ових дана завршава економску школу у Бањалуци, што је још један разлог за славље.

Од живота у сеоским срединама, Владимира из Доњих Вијачана, код Прњавора, и Стојанке из Горње Шњеготине, код Челинца, животни пут их је одвео најприје у Ријеку, а потом у Њемачку, гдје су зарадили пензије радећи у творници метала.

На питање како су остварили животни склад и како се остварује успјешан брак, скоро да једногласно одговарају.

"За срећан живот не постоје посебни рецепти, али можемо рећи да је на првом мјесту карактерни склад наших личности. Ту су и жеља за суживотом, међусобно разумијевање, попуштање у затегнутим ситуацијама, разумијевање у добру и злу, те поштовање личности оног другог", истичу Ђајићи.

Овоме додају и добро здравље, складан однос потомака, али и друге људске врлине. Кажу да им је заједнички циљ да дјеца и унучад напредују у послу и животу. Владимир и Стојанка посљедње четири године уживају у брачној и породичној срећи на имању код Слатине, а то им још дуго желимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана