Допутовала дјеца са Косова

СРНА
Допутовала дјеца са Косова

Бањалука - Око 45 дјеце са Косова и Метохије допутовало је данас у Бањалуку, у којој ће боравити наредних пет дана и обићи историјске споменике.

Предсједник Удружења "Свети ђакон Авакум" из Бањалуке Мирко Мајкић рекао је да су дјеца са радошћу допутовала у главни град Српске, додајући да су са радошћу и дочекани у Модричи са соли и хљебом.

"Сутра ће дјеца са Космета у порти храма Христа Спаситеља шарати јаја и дијелити грађанима Бањалуке, а 21. априла планиран је излет у околини Бањалуке", рекао је Мајкић новинарима.

Директор Основне школе "Петар Кочић" у Зубином Потоку Хранислав Рајајић истакао је да је веома почаствован што су дјеца дошла у, како је рекао, прелијепи главни град Српске, те захвалио грађанима који су их дочекали испред храма Христа Спаситеља.

"Био сам више пута у Бањалуци и увјерио се да је ово најбољи српски народ и да је Република Српска крем српства", рекао је Рајајић.

Дјеца са Косова обишла су храм Христа Спаситеља, а испред храма сачекали су их њихови вршњаци са хљебом и сољу.

Организатор посјете дјеце са Космета је Удружење "Свети ђакон Авакум" и Удружење српско-руског пријатељства из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана