Донација бијеле технике и хране за бебе Дому за незбринуту дјецу Рада Врањешевић

Срна
Донација бијеле технике и хране за бебе Дому за незбринуту дјецу Рада Врањешевић

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Дом за незбринути дјецу "Рада Врањешевић" у Бањалуци и овој установи донирала бијелу технику и храну за бебе.

Цвијановићева је нагласила да ће Влада Српске, заједно са менаџментом и свим запосленима, и даље радити на побољшању материјалних услова и смјештајних капацитета с обзиром на значај ове установе за друштво.


"Нажалост, повећава се број дјеце у овој установи, што значи да има оних који су без родитељског старања, због различитих разлога, али се манифестује и спремност друштва и система да адекватно реагује", рекла је Цвијановићева новинарима, након посјете Дому "Рада Врањешевић".

Она је изразила захвалност свим радницима Дома, који брину о дјеци, те додала да је Влада у сталном контакту са овом установом и мимо празника.

Директор Дома за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је Цвијановићевој за посјету и донацију, истичући да је већ традиција да Влада Српске пред васкршње празнике обрадује штићенике ове установе.

Кајкут је рекао да се повећао број беба у јаслицама са цијелог простора Републике Српске.

"Задовољни смо чињеницом да смо у оквиру ове донације добили и храну за бебе, која је обезбијеђена за наредних два до три мјесеца", истакао је Кајкут.

Он је рекао да је медицинско особље доступно 24 часа за пет беба узраста до годину дана.

Дјеца у Дому "Рада Врањешевић" приредили су приредбу поводом посјете премијера Жељке Цвијановић, а међусобно су размијењени и скромни поклони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана