Долазе киша и ниже температуре, у понедјељак снијег на планинама

klix.ba
Долазе киша и ниже температуре, у понедјељак снијег на планинама

Сунчано вријеме уз малу облачност преовладават ће у БиХ до краја ове седмице. Другог дана викенда једна фронта са сјеверозапада прећи ће преко Босне и Херцеговине и донијети падавине, али и ниже температуре ваздуха које ће се кретати до 16 степени.

Сунчано уз малу до умјерену облачност бит ће у суботу с температурама од 19 до 25 степени. Слично ће бити и у недјељу, уз постепен пораст наоблаке током дана. Киша се очекује у послијеподневним сатима у Крајини и Посавини, а до краја дана или у вечерњим сатима и у остатку земље. Уз кишу је могућа и грмљавина, а температуре ће се кретати од 18 до 24 степена.


Облачно с кишом у већем дијелу земље бит ће у понедјељак, док се на планинама очекује и слаб снијег. Престанак падавина и дјелимично разведравање очекују се током послијеподнева или у вечерњим сатима. Температуре ће бити доста ниже, од 8 до 12, а на југу од 11 до 16 степени.

Према синоптичким картама, до стабилизације временских прилика доћиће у уторак. Стабилно вријеме задржаће се до краја сљедеће радне седмице, а од суботе се очекује нестабилно вријеме с падавинама које би могле бити израженије у западној Босни. Максималне очекиване температуре ваздуха бит ће до 14 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана