Доктори у Тузланском кантону повукли оставке

nezavisne.com
Доктори у Тузланском кантону повукли оставке

Тузла- Доктори у Тузланском кантону прекидају штрајк и повлаче потписане масовне оставке јер на хитној сједници Скупштине Тузланског кантона у петак прелеминарно је постигнут договор да чланови Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ТК потпишу ових дана колективни уговор.

„Штрајк престаје, повлачимо колективне отказе, нећемо их предавати на протокол. Изнашли смо заједничко компромисно рјешење. Овај сав сукоб и све ово је изазвало некоректно понашање руководства Независног синдиката радника упослених у здравству које пуних седам година опструира наш рад”, изјавио је Адмир Суљић, предсједник Штрајкачког одбора Синдиката.

Овај синдикат чији је основни захтјев био признавање репрезентативности од стране Владе ТК, ту исту репрезентативност црпит ће из Федералног синдиката док се не окончају судске пресуде које се воде око овог питања између Независног синдиката радника упослених у здравству који је потписао колективни уговор и Синдиката доктора медицине и стоматологије.

Скупштина ТК ће тражити од судства да појасни како доноси различите пресуде у кантонима и различито тумачи закон. 

„Закон о раду даје јасну дефиницију да доктори могу себе кроз синдикат представаљати, али у ТК то није њима најјасније и нека им се нацрта”, изјавио је Рифат Ријад Заид, предсједник Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана