Додик разговарао са Драгичевићем, Давидов случај преузима Кострешевић

nezavisne.com
Додик разговарао са Драгичевићем, Давидов случај преузима Кострешевић

Бањалука – Милорад Додик, предсједник Републике Српске, разговарао је данас са Давором Драгичевићем, оцем настрадалог Давида, потврђено је "Независним" у кабинету предсједника.

Из кабинета је потврђено да је са Драгичевићем постигнут договор да случај смрти његовог сина Давида преузме Синиша Кострешевић, начелник Управе криминалистичке полиције РС.

Предсједник Републике је изразио спремност да у складу са својим уставним овлаштењима помогне породици Драгичевић. Један од захтјева Давора Драгичевића, а уважени су сви,  био је да се одреди нови оперативни тим полиције Републике Српске који ће водити истрагу о околностима како је страдао његов син.

Током разговора је констатовано да је недопсутива политизација овог случаја,  и да сви који имају скривене намјере,  а баве се овим случајем,  стоје на путу расвјетљавања пуне истине о томе како је страдао Давид Драгичевић.

На Фацебоок страници "Правда за Давида", Драгичевић је написао да су предсједник и он разговарали као два родитеља и да су на истој страни.

У посту је објавио и документ који потврђује да истрагу преузима Кострешевић.

У документу стоји и да се Кострешевић задужује да оствари свакодневну комуникацију са Давором Драгичевићем, оцем настрадалог Давида.

Према информацијама са друштвених мрежа у суботу, 21. априла, планиран је велики скуп подршке у 18 сати на Тргу Крајине у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана