Dodik i Cvijanovićeva na radnom ručku sa američkim hirurzima

Srna
Dodik i Cvijanovićeva na radnom ručku sa američkim hirurzima

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Željka Cijanović upriličili su danas u Banjaluci radni ručak za doktore sa američkog univerziteta "Džons Hopkins" Ričarda Džejmsa Redeta i Branka Bojovića, te načelnika Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju banjalučkog Univerzitetskog kliničkog centra Nikolu Baroša.

Dodik i Cvijanovićeva izrazili su zahvalnost američkim hirurzima koji su juče zajedno sa domaćim ljekarima na Klinici za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske obavili tri operacije - estetsku rekonstrukciju lica, korekciju urođenih anomalija, transfer masti i sekundarnu korekciju urođenih anomalija.

Oni su ocijenila da je njihova posjeta Republici Srpskoj od velikog značaja za nastavak dalje saradnje između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske i Odjeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije američkog medicinskog univerziteta "Džons Hopkins".

Dolazak američkih hirurga rezultat je potpisanog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije američkog univerziteta "Džons Hopkins".

Saradnja podrazumijeva i posjete ljekara iz Republike Srpske u SAD. U planu su i drugi projekti, kao što je edukacija studenata i doktoranata sa Medicinskog fakulteta u Banjaluci na univerzitetu "Džons Hopkins".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana