Додик, Цвијановићева и Вишковић честитали Дан жена

Срна
Додик, Цвијановићева и Вишковић честитали Дан жена

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим женама 8. март - Међународни дан жена и пожелио њима и њиховим породицама пуно здравља, среће и успјеха.

“Обиљежавање овог празника прилика је да се сви подсјетимо дугогодишњих напора на остваривању друштвених, економских и политичих права жена у свијету”, навео је Додик у честитки.

Додик је нагласио да унапређење положаја жена у свим областима живота и рада остаје заједнички циљ друштва, саопштено је из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да је 8. март прилика да се још једном укаже на потребу побољшања политичког, економског и социјалног положаја жена и да се још више цијени њихов допринос породици и друштву у цјелини.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је женама 8. март - Међународни дан жена, истакавши да ће институције Српске наставити, креирањем политика и мјера, да доприносе унапређењу права и положаја жена.

Цвијановићева је нагласила да учешће жена у политичком и јавном одлучивању потврђује да је Српска зрело демократско друштво, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

“Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта - Међународног дана жена, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успјеха. Обиљежавање 8. марта прилика је да се подсјетимо на дуг пут који су жене прошле како би им се признала основна људска права и још једном укажемо на потребу даљег унапређења положаја жена”, наводи се у честитки.

Цвијановићева је истакла да ће институције Републике Српске наставити и у будућем периоду, креирањем политика и мјера, да доприносе унапређењу права и положаја жена у друштву и њиховом снажнијем укључивању у јавни, професионални и политички живот.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је свим женама у Републици Српској и БиХ Међународни дан жена, уз поруку да ће Влада наставити да подржава и учествује у активностима и пројектима унапређења родне равноправности и уклањања сваког вида дискриминације.

Он је подсјетио да је 8. март - дан када се сјећамо мукотрпне историјске борбе за права жена и значајних достигнућа у тој борби. Вишковић је свим женама у Српској и БиХ и њиховим породицама пожелио да тај дан проведу у добром расположењу, као и много здравља, среће и успјеха.

“У име Владе Републике Српске и своје име, свим женама у Републици Српској и БиХ упућујем најсрдачније честитке поводом 8. марта, Међународног дана жена”, саопштено је из Бироа Владе Републике Срспке за односе са јавношћу.

Широм свијета обиљежава се 8. март - Међународни дан жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана