Doček najluđe noći najjeftiniji kod grofa Drakule

Dragana Keleč
Doček najluđe noći najjeftiniji kod grofa Drakule

Banjaluka - Novogodišnji praznici uz euforiju koju nose sa sobom donose i vječno pitanje gdje dočekati najluđu noć zbog čega su turističke agencije već spremile bogatu ponudu aranžmana, a među najjeftinijima je doček u Transilvaniji.

I dok jedni staru godinu žele ispratiti u kućnoj atmosferi, restoranu ili kafiću u krugu porodice i prijatelja, drugi su za nove izazove i destinacije. Ostvarenje želja zavisi uglavnom od debljine novčanika, a u turističkim agencijama kažu da imaju ponude za svačiji džep.

Egzotične i daleke destinacije uvijek su najprimaljivije, ali i najskuplje. Međutim, i za one sa tanjim džepom u ponudi su mnogobrojni aranžmani u inostranstvu.

Pomoćnik direktora turističke agencije "Cepter pasport" u Banjaluci Jasminka Andrić kaže da imaju široku lepezu aranžmana.

- Među najskupljim su Dubai i Anadaluzija sa Madridom, dok je dosta jeftinije najluđu noć provesti u Beču, Bratislavi, Atini ili Istanbulu - kazala je Andrićeva i dodala da imaju pripremljen i bus iznenađenja koji vozi na nepoznatu destinaciju i u taj aranžman je uključen doček i repriza Nove godine za šta je potrebno izdvojiti 339 maraka.

I u agenciji "Sebastijan" imaju veliki broj aranžmana.

- Najskuplji aranžman za proslavu Nove godine je Tajland, gdje je za 14 dana potrebno uplatiti 3.300 maraka, dok je najjeftiniji petodnevni aranžman u Transilvaniji i košta 140 maraka - istakli su u ovoj agenciji.

Novogodišnje praznike pripremljeni dočekuju i u turističkoj agenciji "Vuković" u Prijedoru.

- Među najprimamljivijim aranžmanima je Nova godina u Veneciji, koji košta 259 maraka - kažu u ovoj agenciji.

Iz agencija poručuju da imaju za svakoga po nešto, i da su zadovoljni prodajom aranžmana.

- Veoma dobro ide prodaja gotovo svih putovanja, pa čak i onih koji su prilično skupi za naše standarde - kažu u agencijama.

Tamara Đ. iz Doboja kaže da će ove godine sa sestrom i prijateljicama otputovati u srce Rumunije.

- Najvažnije je što nam ne treba mnogo novca, jer Rumunija nije daleko, a ni previše skupa. Taman bismo toliko para potrošile u dobojskim kafićima i za kupovinu odjeće za proslavu. Ovako ćemo imati priliku da posjetimo "Drakulin rodni kraj" - sa smiješkom kaže ova mlada Dobojka.

Cijene aranžmana

Tajland - 3.300

Andaluzija sa Madridom - od 1.711

Dubai - od 1.662

Istanbul - 409

Beč i Bratislava - 299

Venecija - 249

Atina - 272

Krakov - 180

Transilvanija - 140

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana