Dobri rezultati Elektrokrajine duže od decenije

Anita Janković-Rečević
Dobri rezultati Elektrokrajine duže od decenije

Kozarska Dubica - “Elektrokrajina” Banjaluka posljednjih 11 godina bilježi uspjeh u poslovanju, a smanjenje distributivnih gubitaka i povećanje procenta naplate “recept” su za pozitivan poslovni rezultat.

Istaknuto je to juče u Kozarskoj Dubici gdje je ovo preduzeće proslavilo krsnu slavu Svetog proroka Iliju - Ilindan.

Direktorica “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović istakla je da su zahvaljujući dobrim rezultatima stvoreni uslovi za ulaganje vlastitih sredstava u sanaciju distributivne mreže.

-  Kako bi taj proces uradili što brže morali smo se i kreditno zadužiti, ali uradili smo dosta posla i rezultat su smanjeni gubici. Ostalo je još dosta toga da uradimo, tako da nastavljamo sa sanacijom mreže - rekla je Kuzmanovićeva.

Istakla je da “Elektrokrajina”, osim osnovne djelatnosti koja se odnosi na distribuciju i snabdijevanje električnom energijom, nastoji da čuva i njeguje tradicionalne vrijednosti i običaje, zbog čega krsna slava ima posebno mjesto u kalendaru preduzeća.

- Uspjeh “Elektrokrajine” kao kolektiva ne bi bio potpun, pa čak ni moguć, bez pozitivne radne atmosfere, zajedničnog druženja i duhovnog razvoja - istakla je Kuzmanovićeva.

Slavskoj svečanosti u sali “Đurđević”, gdje je domaćin bila  “Elektrodistribucija” Kozarska Dubica, prisustvovalo je oko 250 rukovodilaca i radnika “Elektrokrajine”, te vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede RS” Radmila Čičković, kao i više narodnih poslanika sa područja Krajine, te poslovni partneri iz ove i susjednih lokalnih zajednica.

Rukovodilac “Elektrodistribucije” u Kozarskoj Dubici Miloš Ćibić rekao je da planirane aktivnosti za ovu godinu teku po planu, te da na području ove opštine održavaju više od 350 kilometara mreže srednjeg napona i oko 850 kilometara niskog napona.

-  Svakodnevno radimo na poboljšanju mreže, rekonstrukciji i izgradnji objekata. Stanje je trenutno zadovoljavajuće, a problemi nastaju u vrijeme jačih elementarnih nepogoda. Naše ekipe su dobro obučene i opremljene, tako da brzo reaguju i na vrijeme otklanjaju sve kvarove - rekao je Ćibić. Istakao je da će “Elektrokrajina” ove godine realizovati veliku investiciju koja će biti finansirana kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj.

- Posao treba da krene od jeseni i biće realizovan na cijelom području koje pokriva “Elektrokrajina”, a jedan dio će se odnositi i na Kozarsku Dubicu - dodao je Ćibić.

“Elektrokrajina” je najveće elektrodistributivno preduzeće u Srpskoj koje strujom snabdijeva više od 250.000 kupaca na području dva grada i 19 opština krajiške regije.

Proslava

Seka Kuzmanović je podsjetila da je “Elektrokrajina” krsnu slavu dugi niz godina obilježavala u Banjaluci gdje je sjedište preduzeća, ali da su prije tri godine počeli proslave širom regije u kojoj posluju. Svake godine svečanost se organizuje u drugoj radnoj jedinici, a ove godine ta čast pripala je Kozarskoj Dubici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana