Doboj: Niko ne reaguje na nestanak dokaza

G. M.
Doboj: Niko ne reaguje na nestanak dokaza

Doboj - Nijedna pravosudna institucija još nije reagovala na informacije da se u dobojskom pravosuđu uništavaju i sklanjaju spisi kako bi nekoliko predmeta bilo obustavljeno pod izgovorom da su dokumentaciju uništile poplave koje su u maju potopile Doboj.

Predsjednik Centra za humanu politiku iz Doboja Momir Dejanović pretpostavlja da ta dokumenta još nisu uništena i akteri te operacije čekaju razvoj događaja.

- Ako bi bila pokrenuta ozbiljna istraga, vjerovatno bi dio tih predmeta bio vraćen na svoje mjesto. Ako reakcija izostane, a za sada se to dešava, plašim se da će neki dokazi i predmeti zauvijek nestati - kaže Dejanović.

"Glas Srpske" je objavio da se pod plaštom poplava radi na zataškavanju predmeta "Pošte Srpske" i "ŽGP Doboj". U prvom predmetu su osumnjičeni predsjednik sindikata i direktor dobojske filijale "Pošta Srpske" Bogdan Davidović i Miroslav Stevanović za nanošenje štete tom preduzeću od oko 800.000 KM. U predmetu "ŽGP Doboj" policija je krajem prošle godine Okružnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv gradonačelnika Obrena Petrovića i još pet osoba. Osumnjičeni su za više krivičnih djela u slučaju vansudskog poravnanja između opštine Doboj i Željezničkog građevinskog preduzeća Doboj vrijednog više od 1,4 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana