Добој: Нико не реагује на нестанак доказа

Г. М.
Добој: Нико не реагује на нестанак доказа

Добој - Ниједна правосудна институција још није реаговала на информације да се у добојском правосуђу уништавају и склањају списи како би неколико предмета било обустављено под изговором да су документацију уништиле поплаве које су у мају потопиле Добој.

Предсједник Центра за хуману политику из Добоја Момир Дејановић претпоставља да та документа још нису уништена и актери те операције чекају развој догађаја.

- Ако би била покренута озбиљна истрага, вјероватно би дио тих предмета био враћен на своје мјесто. Ако реакција изостане, а за сада се то дешава, плашим се да ће неки докази и предмети заувијек нестати - каже Дејановић.

"Глас Српске" је објавио да се под плаштом поплава ради на заташкавању предмета "Поште Српске" и "ЖГП Добој". У првом предмету су осумњичени предсједник синдиката и директор добојске филијале "Пошта Српске" Богдан Давидовић и Мирослав Стевановић за наношење штете том предузећу од око 800.000 КМ. У предмету "ЖГП Добој" полиција је крајем прошле године Окружном тужилаштву поднијела извјештај против градоначелника Обрена Петровића и још пет особа. Осумњичени су за више кривичних дјела у случају вансудског поравнања између општине Добој и Жељезничког грађевинског предузећа Добој вриједног више од 1,4 милиона КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана