Do kraja sedmice hladno, početkom vikenda slab snijeg

Srna
Do kraja sedmice hladno, početkom vikenda slab snijeg

Banjaluka - U Republici Srpskoj do kraja sedmice biće hladno, promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, a početkom vikenda očekuje se slab snijeg, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U četvrtak, 21. decembra, očekuje se hladno i promjenljivo oblačno jutro sa mrazem, a krajem dana na sjeveru slabe padavine - kiša i susnježica.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri stepena, a na planinama od minus 12 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od minus dva do četiri stepena, a u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

U petak, 22. decembra, ujutru će biti pretežno oblačno, u centralnim i istočnim krajevima ponegdje sa slabim snijegom, a na sjeveru i sjeveroistoku ponegdje sa kišom.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do jedan stepen, na planinama od minus osam stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od tri do osam, u višim predjelima od nula stepeni Celzijusovih.

U subotu, 23. decembra, u većini krajeva biće oblačno i hladno sa snijegom, koji će padati jače na istoku i sjeveroistoku, ali će slabiti krajem dana, a na jugu će biti suvo, uz promjenljivu oblačnost i sunčane intervale.

Jutarnja temperatura biće od minus četiri do nula stepeni, na planinama od minus osam, a najviša dnevna od minus tri do dva, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana