Đajić: Promovisati zdravstvene usluge u inostranstvu

Srna
Đajić: Promovisati zdravstvene usluge u inostranstvu

Banjaluka - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić istakao je u razgovoru sa delegacijom privrednika iz dijaspore da će UKC moći pružiti potpunu zdravstvenu zaštitu ljudima koji žive u inostranstvu po dosta pristupačnijim cijenama nego u zemaljama gdje rade, te da je u tu svrhu pripremio 35 moderno opremljenih jednokrevetnih aparmanta.

Đajić je naveo da je cilj UKC-a, osim gradnje objekata i nabavke najsavremenije opreme, dodatna edukacija zaposlenih.

“Naši ljekari se već edukuju u Austriji, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, ali i kod nas dolaze eminentni stručnjaci iz svijeta. To će puno značiti za naše ljude, koji rade u inostranstvu u smislu da će u UKC dobiti potpunu zdravstvenu zaštitu koju bi dobili u zemljama gdje rade, ali po daleko pristupačnijim cijenama”, rekao je Đajić.

On je objasnio da će u jednokrevetnim apartmanima, koje je u tu svrhu pripremio UKC, biti smješteni svi zainteresovani, ali po pristupačnim ekonomskim cijanama.

Đajić je tokom jučerašnje posjete UKC-u Republike Srpske delegacije privrednika iz dijsapore razgovarao i o mogućnosti jačeg povezivanja UKC-a i dijaspore, te promociji usluga ove zdrvastvene ustanove u inostranstvu.

Đajić je zahvalio privrednicima iz dijaspore koji su pronašli vremena da posjete ovaj medicinski centar, te ih upoznao sa radom ustanove i ponudio mogućnost dodatne saradnje da bi građani Srpske u inostranstvu dobili zdravstvenu zaštitu u UKC-u Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Privrednici iz dijaspore izrazili su zadovoljstvo uslovima u kojima UKC Srpske radi, svrstavajući ovu zdravstvenu ustanovu u rang sa svim vodećim klinikama u zemljama gdje su zaposleni, te su obećali pomoć u realizaciji planiranih ciljeva uprave, sa posebnim akcentom na promociju UKC-a Srpske u zemljama EU i šire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana